Pagina's

19 augustus 2024

Het geheim van oma Gerda's marmercake

 ðŸ‡³ðŸ‡± Een marmercake is lekker maar oma Gerdas marmercake is het lekkerst ter wereld en haar geheim is Advocaat in plaats van melk. 

Wat je nodig hebt:

200 gram ongezouten boter

200 gram fijne suiker

1 zakje van 8 gram vanillesuiker

4 eieren maat M

200 gram zelfrijzend bakmeel

een snufje zout

2 eetlepel cacaopoeder en ... 

2 eetlepel Advocaat. 

Boter en suiker toe een romig mengsel verroeren, mix de eieren een voor een toe, maar opletten, doe het eerst als het vorige ei volledig is opgenomen.

Bakmel, vanillesuiker en zout mengen, toevoegen en roeren, roeren, roeren tot er een soepel deeg zonder klontjes is. 

Een derde van het beslag uit de kom halen en in een aparte schaal doen. Mix een mooie pap van de cacaopoeder en de Advocvaat en giet het in de kom met de derde van het beslag . Roeren, roeren, roeren, tot een lekker chocoladebeslag.

Schep de helft van het vanillebeslag in een ingevette cakeblik, daarnaar het chocoladebeslag en bovenop de rest van het vanillebeslag. Ga er met een vork in een spiraal doorheen zodat je een mooie marmer effect krijgt. 

Bak de cake ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C (boven- en onderwarmte) Test de cake aan het einde van de tijd met een houten stokje op gaarheid. Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Lekker smullen, dus :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten